EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кипър строи терминал за втечнен газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър строи терминал за втечнен газ

mail16:30 | 25.06.2013прегледи 404 коментарикоментари 0


Кипърското правителство ще подпише на 26 юни меморандум за строителството на терминал за втечнен газ с американската компания Noble Energy и израелските компании Delek Drilling и Avner Oil and Gas Exploration, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на правителствената пресслужба. За Кипър изграждането на терминала в района на южното крайбрежие на острова между градовете Ларнака и Лимасол е от приоритетно значение в условията на тежката финансова криза, която преживява държавата. В момента Никозия провежда мащабно преструктуриране на икономиката по искане на Тройката международни кредитори в замяна на предоставената финансова помощ в размер на 10 милиарда евро. Кипърските власти възлагат големи надежди на скорошното стартиране на разработването на находищата на природен газ, открити от Noble Energy през 2011 г. Те се надяват, че този огромен за острова енергиен проект ще даде тласък за икономическото развитие на страната.
Никозия се надява терминалът за втечнен газ да бъде въведен в експлоатация в края на 2019 - началото на 2020 г., след което страната ще може да изнася газ. Проектът е на стойност между 6 и 8 милиарда евро. Основните клиенти на терминала ще бъдат европейски държави. Властите не изключват възможността заради близостта със Суецкия канал да се доставя втеченен природен газ в Азия, включително в Южна Корея и Япония.
Според оценки на геоложката служба на САЩ запасите на природен газ в Източното Средиземноморие в района на Кипър, Израел и Ливан може да достигне 3,5 трилиона кубични метра.

 


Тагове: Кипър, терминал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165