EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кипър отваря летищата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър отваря летищата си

mail16:35 | 25.01.2021прегледи 910 коментарикоментари 0


Кипър планира да отвори летищата си за посетители от всички страни от 1 март, съобщи в телевизионно изявление заместник-министърът на туризма Савас Пердиос, цитиран от в. "Катимерини". "Това означава, че пътниците ще може да посетят Кипър без изисквания за карантина, освен ако не дадат положителен тест за Ковид-19 при пристигането си", обясни Пердиос. Той каза, че 56-те страни, с които Кипър има въздушни връзки, ще бъдат групирани в категории според ситуацията с пандемията, предава БТА.

Пасажерите, пристигащи от страните в зелената категория, няма да правят тест за Ковид-19, а идващите от оранжевата категория ще трябва да представят отрицателен тест преди качването си на борда. Пътниците от червената категория ще трябва да бъдат тествани както преди качването си в самолета, така и след пристигането си.

В момента Кипър е ограничил въздушните си връзки до няколко страни: Гърция, Великобритания, Русия, Ливан, Египет и страните от Залива.

Според данни на статистическата служба полетите от и към Кипър са намалели с 53 процента, а туризмът е отчел спад от около 80 процента през 2020 г. спрямо предходната година. През 2019 г. близо 4 милиона души са посетили острова в Източно Средиземно море.

Кипър в момента се намира под почти пълен локдаун, като работят само основните търговски обекти, а през нощта е в сила полицейски час. Ваксинационната кампания върви бавно заради ограничените доставки, но властите казват, че очакват повечето хора да бъдат ваксинирани до началото на лятото.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg