EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кипър на ръба на фалит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър на ръба на фалит

mail09:30 | 11.07.2012прегледи 718 коментарикоментари 0


Кипър се нуждае от финансови средства и се е обърнала за пари към местни компании и организации, за да избегне дефолт през август, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на местните медии.
Властите в Никозия вчера са уведомили финансовата комисия към парламента за това, че към 15 август на правителството ще са необходими минимум 250 млн. евро, за да покрие финансовите си нужди. Във връзка с това кабинетът се е обрънал за заеми към предприятия и организации, в които основен акционер е държавата. Става дума за най-голямата телекомуникационна компания Сута и управленията, отговарящи за пристанищата и за човешките ресурси на острова.
В момента експерти от ЕК, ЕЦБ и МВФ проверят финансовите нужди на Кипър за осигуряване на външно кредитиране, след като на 25 юни правителството на островната държава се обърна към Еврогрупата за спешна финансова помощ. По мнение на експертите първият транш от тази помощ може да постъпи на острова не по-рано от октомври.
Кипър преговаря и с Русия за нов заем в размер на 5 млрд. евро и разчита на положително решение от страна на руските власти.

 


Тагове: Кипър, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg