EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кипър, Малта и Гърция без пластмаси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър, Малта и Гърция без пластмаси

mail15:35 | 14.04.2021прегледи 1026 коментарикоментари 0


Кипър, Малта и Гърция се обединяват за развитието на туристическа индустрия без пластмаси. Проектът „SUPMed” е с общ бюджет от близо 1,3 млн. евро и продължава до юни 2023 г.

Шест организации и компании, партньори от трите страни, ще реализират съвместна програма, чиято цел е премахване на пластмасовите изделия за еднократна употреба, най-често използвани в хотелите и ресторантите, съобщи БНР.

Те ще бъдат заменени с алтернативни изделия, по-екологични, икономически изгодни и на достъпни цени, обясниха от Кипърската хотелиерска асоциация, която участва в проекта, при неговото представяне в Никозия.

Проектът „SUPMed” се финансира от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за регионално сътрудничество на Норвегия и Европейското икономическо пространство.

В рамките на програмата ще бъдат въведени пилотни бизнес модели в крайбрежния туризъм в Кипър, Малта и Гърция (остров Крит).

Ще бъдат направени препоръки за действие, които да спестят пари на потребителите и да намалят вредното въздействие върху околната среда от използването на пластмаси в туристическите обекти.

Най-добрите практики от приложените пилотни решения ще бъдат включени в ръководства, които ще бъдат предоставени на туристически институции, малки и средни фирми, организации с нестопанска цел и други заинтересовани в трите страни и в цяла Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1967