EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Киберстратегията готова през септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Киберстратегията готова през септември

mail10:30 | 17.05.2012прегледи 361 коментарикоментари 0


Европейската комисия ще бъде готова по-рано от очакваното със стратегията си за сигурността на интернет. Вместо в края на годината първият по рода си документ в ЕС, ще бъде готов в края на септември. Това стана ясно по време на дискусия, организирана от Ивайло Калфин и Европейската интернет фондация в Европейския парламент, съобщи пресслужбата на евродепутата за EconomyNews.bg.
Освен общи насоки за безопасното ползване на интернет стратегията ще предложи и европейско законодателство, което да въведе европейски стандарти за киберсигурност за бизнеса, гражданите и администрацията, както и да насърчи размяната на информация между частния бизнес и държавата.
Това съобщи Андреа Сервида, заместник-ръководител на отдела за интернет, мрежи и информационната сигурност на Европейската комисия. ЕС ще поощри и обучението на гражданите за безопасно онлайн поведение, за което настоява в доклада си за киберсигурност и докладчикът на Европейския парламент за сигурността на интернет Ивайло Калфин. Правителствата са объркани какви приоритети да посочат в националните си усилия и колко да инвестират в сигурността на интернет и една от причините е, че не е ясно точно какво е киберсигурност. Някои смятат, че това е борба с киберпрестъпността, други - че ограничава свободата на информация, но нито едните, нито другите са напълно прави, посочи пред форума Калфин. Евродепутатът настоя за европейски подход и за повече международно сътрудничество за справяне с рисковете за информационните мрежи.
Според представителя на най-голямата китайска интернет компания Хyавей (Huawei) Джон Съфълк потребителите и доставчиците на интернет трябва да бъдат задължени да инсталират антивирусен софтуер, да използват "пачинг" и да се грижат сами за защитата на компютрите си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161