EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кибер атака до 90 дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кибер атака до 90 дни

mail10:36 | 26.05.2016прегледи 2805 коментарикоментари 0


Проучване,  проведено сред 1,700 ИТ лидери и 3,500 служители в компании с над 1,000 души персонал от региона на Европа, Близкия Изток и Африка показва, че една трета (30 %) от ИТ директорите и почти една четвърт (23 %) от служителите вярват, че изпълнителният директор трябва да носи отговорност при сериозни кибератаки, застрашаващи данните на компанията. 

 Проучването показва още, че една четвърт (25%) от ИТ директорите не разкриват на висшето ръководство сериозните кибератаки, засегнали компанията им. Липсата на пълна прозрачност показва, че тези които по-често носят отговорност за бизнеса не виждат цялата картина, когато става дума за риск от кибератаки. Това заключение е подкрепено от допълнително проучване, спонсорирано от VMware и проведено от Economist Intelligence Unit по-рано тази година. Проучването показва, че само 8% от бизнес лидерите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка поставят като приоритет кибер сигурността. 

Бизнесите са под постоянната заплаха от сериозни кибератаки, като повече от една трета (37%) очакват кибератака в следващите 90 дни. Имайки предвид сложността на развиващия се дигитален свят текущите методи за сигурност не могат да осигурят добра защита срещу кибератаки. Един на всеки трима ИТ директори в региона вярват, че най-слабото място на техните организации е факта, че потенциалните кибер заплахи са много по-усъвършенствани от защитата, с която разполагат компаниите им.

Някои от най-сериозните опасности по отношение на сигурността произлизат отвътре в самата организация. Това могат да бъдат например служители, които не се интересуват или не са преминали обучение за кибер сигурност (според 45% от ИТ директорите). Почти една четвърт (21%) използват личните си устройства, за да ползват корпоративни данни и почти една пета (17%) биха рискували сигурността на организацията, само за да изпълнят задачите си ефективно.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg