EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗП следи за фалшиви туристически обяви

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗП следи за фалшиви туристически обяви

mail14:15 | 20.05.2010прегледи 760 коментарикоментари 0


Тази зима Комисията за защита на потребителите (КЗП) е започнала да обръща сериозно внимание на обявите за туристически почивки, предлагани в интернет. Това съобщи Дамян Лазаров, председател на комисията по време на срещата си с представителите на туризма във Варна и региона, съобщи радио Фокус – Варна. По думите на Лазаров във виртуалното пространство са се появили изключително атрактивни оферти и той апелира към представителите на туристическия бранш и медиите да сигнализират при съмнение за достоверността на тези обяви, за да може тази престъпна дейност на криминални лица да мамят потребителите, да бъде преустановена в зародиш изцяло. Той обясни, че на този етап няма сигнали за такива обяви за летния туристически сезон, но браншът трябва да бъде готов да реагира при появата на такива измамни схеми и да реагира на време.
Лазаров бе категоричен, че комисията ще бъде безкомпромисна при установяването на подобен вид измами и подчерта, че се работи съвместно със специализираните служби в Министерството на вътрешните работи (МВР) относно борбата с организираната престъпност във връзка с измамите в интернет. „Взаимодействието с тези служби е изключително точно работеща и ние разчитаме на помощта на бранша”, добави Дамян Лазаров. Той заяви, че всички сигнали, които бъдат подадени от хотелиерите, туроператорите и медиите ще бъдат проучени и лицето, което е спекулирало и направило опит да измами хората, ще бъде заловено.

Председателят на КЗП заяви, че дали ще има опити за измама по интернет това лято е рано да се каже, но опитите от зимата трябва да са сигнал за бранша и специализираните органи и тези измами да се предотвратят съвсем в началото.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg