EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗП забрани фиктивни намаления на мебели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗП забрани фиктивни намаления на мебели

mail13:38 | 15.08.2016прегледи 782 коментарикоментари 0


Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на онлайн магазин за мебели да анонсира нереални намаления, които могат да подведат клиентите да сключат неизгодни за тях сделки.

Търговецът - "Мебелиногруп" ЕООД няма да има право да прилага нелоялната практика в бъдеще, а за установеното нарушение ще бъде наложена санкция в размер до 30 хил. лв.

Причината за това е, че търговецът е обявил на сайта си отстъпки от 23% и 33% на някои модели на предлаганите от него мебели. В хода на проверката той не е успял да предостави убедителни доказателства, че съответните артикули са продавани на посочената стара цена поне един месец преди обявяването на намалението, каквото е изискването по закон.

Отстъпка в размер на 1/3 или дори 1/4 от цената на по-скъпи стоки, каквито са мебелите, несъмнено би повлияла на потребителя при вземането му на решение за покупка.

Съвет

Преди да направите избор за покупка, предлагана на изключително изгодна цена направете проучване на пазара и сравнете предложения на няколко търговци за интересуващите ги продукти,  съветват от Активни потребители. Обърнете внимание не само на сравнението в цената, но и на използваните материали, доставката, монтажа, както и предлаганата гаранция.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905