EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК санкционира Хит Хипермаркет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК санкционира Хит Хипермаркет

mail17:48 | 17.09.2009прегледи 612 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 21 346 лв. на „Хит Хипермаркет” ЕООД за нарушение на задължение по чл. 47, ал. 5 от ЗЗК, съобщават от комисията.
През месец юни КЗК е поискала от Хит Хипермаркет да предостави информация и доказателства по преписка за разследване на евентуално извършени нарушения, изразяващи се в забранени вертикални споразумения и злоупотреба с монополно или господстващо положение от няколко търговски вериги в страната, в отговор на което дружеството няколко пъти представи непълни и неточни данни.
Непредоставянето на изисканата информация и документи от страна на «Хит Хипермаркет» ЕООД затруднява проучването на преписката и пълното изясняване на фактическата обстановка и води до забавяне на образуваното производство.
Въпреки че КЗК изрично обърна внимание на дружеството за последиците в случай на неоказване на съдействие или непредоставяне на пълна и точна информация, дружеството не представи конкретни отговори на поставените въпроси и не ги съобрази с указанията на Комисията.
За това нарушение на Закона за защита на конкуренцията санкцията, която се предвижда, е в размер до 1% от оборота на дружеството за предходната финансова година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg