EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК пусна голяма жп ОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК пусна голяма жп ОП

mail11:10 | 10.07.2018прегледи 1006 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на фирма “Рос БГ” срещу обществената поръчка за “Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив-Бургас”. От съобщение на сайта на регулатора става ясно, че търгът по нея може да продължи.

Според жалбоподателя възложителят - Национална компания “Железопътна инфраструктура”, е променил условия по търга незаконосъобразно. КЗК обаче посочва, че за това липсват аргументи в сигнала.

“Не може да се направи обосновано заключение доколко и в каква степен довършването на процедурата ще накърни интересите на жалбоподателя или на обществото като цяло”, пише антимонополният орган.

Спирането на търга обаче би оказало негативно въздействие както върху възложителя, така и върху обществото, добавят експертите от КЗК.

Поръчката за сигнализация на 293-километровия участък бе обявена в края на ноември миналата година. Стойността ѝ е 195,4 млн. лв., като системата трябва да е готова за 4 години.

Очаква се изпълнителят да изгради модерни системи за сигнализация за 18 гари, включващи пултове за временно управление, апаратура за маршрутно-компютърни централизации. Ще има и и четири специални автомобила, оборудвани с измервателна и тестова апаратура, система за видеонаблюдение за десет гари. В заданието е включена и система за диспечерско управление на влаковото движение, както и видеонаблюдение за още 18 гари.

Новият метод за влакова защита ще е разположен в участъка Маноле-Бургас с дължина 271 км. Ще включва специални автомобили, оборудвани с измервателна и тестова апаратура. Включени са и системи за информация на пътниците, както и пунктове за контрол на подвижния състав. Ще бъдат ремонтирани технически помещения в участъка Пловдив-Бургас - помещения за сигнализация в 15 гари, телекомуникации в 31 гари, помещения на диспечери и ръководители и т.н. Последният етап от изграждането е свързан с тестване и пускане в действие на системите.


Тагове: жп ОП, КЗК
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg