EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК позволи покупката на "Булгартабак"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК позволи покупката на "Булгартабак"

mail07:15 | 25.02.2014прегледи 1016 коментарикоментари 0


Лихтенщайнското дружество "Ливеро Естаблишмънтс" (LIVERO Establishment) ще придобие "Булгартабак". Това става ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  от 19 февруари тази година, оповестено на сайта на комисията днес.

"Придобиващото пряк контрол дружество - LIVERO Establishment, еднолично контролирано от TGI Middle East FZE, не осъществяват дейност. Въз основа на предоставените доказателства и след анализ на упражнявания контрол, КЗК приема, че LIVERO Establishment, еднолично контролирано от TGI Middle East FZE, формално са носители на правата на контрол, но реалното лице, което фактически ще упражнява тези права, в настоящия случай се явява физическото лице", пишат от КЗК.

Целта на сделката е: TGI оценява придобиването на БТ Инвест ГмбХ, а чрез него и на дружествата от Групата Булгартабак като част от своите бизнес планове. Извършването на тази инвестиция е продиктувано от стратегическото географско положение на Булгартабак – Холдинг АД в Европа, както и от позицията му на пазара в Югоизточна Европа. Бързо растящите позиции на Групата Булгартабак на външните пазари също благоприятстват извършването на тази дългосрочна инвестиция, която се очаква да допринесе и за развитие дейността на компанията.

В решението е записано, че тъй като зад посоченото име стои физическо лице, което не извършва стопанска дейност, не се налага произнасянето за евентуална концентрация на стопанска дейност. "Няма наличие на концентрация, тъй като дружеството не изпълнява дейност", казаха за БГНЕС от КЗК.

Придобиването на едноличен контрол върху BT Invest GmbH, Австрия, от LIVERO Establishment, Княжество Лихтенщайн, контролирано от TGI Middle East FZE, Дубай, ОАЕ, не представлява концентрация между предприятия. Решението на подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България в 14-дневен срок.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg