EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК одобри сделка на Ирена Кръстева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК одобри сделка на Ирена Кръстева

mail09:00 | 31.05.2014прегледи 1677 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията е установила, че придобиването на капитала на седем български предприятия от страна на Патрик Халпени чрез "Медия Мейкър Лимитид", Ирландия не представлява концентрация между предприятия, пише в страницата на КЗК. Решението е от 27 май, но е публикувано вчера.
EconomyNews.bg припомня

Кой купи медиите на Ирена Кръстева?

Според официално съобщение между "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД, представлявано от едноличния собственик и изпълнителен директор Ирена Кръстева, и ирландското дружество "Мedia Maker Limited", представлявано от собственика и директора Патрик Халпени, е бил подписан рамков договор за продажбата на дяловото участие на "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД в дружествата-издатели на печатни медии - "Телеграф" ЕООД, "Монитор" ЕООД, "Политика днес" ЕООД, "Компакт меридиан" ЕООД и 50 на сто от Издателската къща "Борба" АД. Обект на продажбата са българските всекидневници "Телеграф" и "Монитор", седмичникът "Политика днес", спортният всекидневник "Меридиан мач", както и регионалният вестник "Борба", като съгласно рамковия договор сделката ще бъде завършена след осъществяването на процедурата пред българската Комисия за защита на конкуренцията.
Кой е купувачът?
Справка в opencorporates.com показва, че купувачът "Media Maker Limited" e ирландско дружество, учредено на 9 април 2014 г. със седалище Дъблин. Компания със същото име е регистрирана и в Малта, само че през 2011 г.
Самият Патрик Халпени е бивш дългогодишен изпълнителен директор на медийната група "Communiсorp. Group" и има сериозен инвестиционен и управленски опит в различни медии /печатни, електронни, реклама и др./ в много европейски държави. Всъщност той отлично познава България, защото в Communiсorp. Group контролира "Българска Радиокомпания" ООД, в която са радиостанциите: Радио 1, Радио 1 Рок, Сити, БГ радио, Енерджи, Вероника и Нова.
Патрик Халпени е бил финансов мениджър на Continental AG в Ирландия, а преди това е работил за WR Jacob АД. Преди години е участвал в стартирането на две радиа в Дъблин. Има бакалавърска степен по търговия от University College, Дъблин. 

Снимка: Архив


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg