EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК обвини Булгаргаз за господство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК обвини Булгаргаз за господство

mail11:30 | 28.03.2014прегледи 1083 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ предяви на "Булгаргаз" твърдения за злоупотреба с господстващо положение на пазара на обществена доставка на природен газ на територията на страната за периода 2 август 2010 г. - 31 декември 2012 г., съобщиха от комисията.
През този период господстващото предприятие едностранно е принуждавало клиентите си да продължат срока на сключения между тях договор, без възможност за преговори и обсъждане на клаузите в него. От друга страна, дружеството едностранно е поставяло пред клиентите си определени условия, без които договорите не могат да продължат действието, си и без насрещни реципрочни права за клиентите. "Булгаргаз" е задължавало клиентите си да заявяват количества природен газ за следващата година по едностранно наложени указания и таблици със заложени в тях формули, което е водело до необосновано повишаване на количествата газ, констатира КЗК.
Поведението на дружеството има експлоатативен характер, тъй като клиентите му /крайни снабдители и потребители/ нямат алтернативен обществен доставчик и са принудени да продължат да се снабдяват с природен газ от него. Определението на КЗК не подлежи на обжалване. В срок от 30 дни страните имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения.


 


Тагове: КЗК, Булгаргаз
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg