EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК глоби фирма за имитация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК глоби фирма за имитация

mail17:27 | 29.07.2009прегледи 2100 коментарикоментари 0


09dd53cfaa_lКомисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи имуществена санкция в размер на 390 580 лв. на "Тангра-АВ" ООД, София, за извършено нарушение от Закона за защита на конкуренцията. Това съобщиха от комисията.
Производството е образувано по искане на "Атаро Клима" ЕООД, Пловдив, конкурент на ответното дружество на пазара на вентилационна и климатична техника.
Молителят посочва, че "Тангра-АВ" е регистрирало и използва домейн с наименование www.ataro-klima.com, близък до неговия собствен, www.ataro.bg, което въвежда в заблуждение потребителите и уврежда интересите на дружеството.
В хода на производството е било установено наличието в Интернет на двата домейна, като този на ответника към настоящия момент вече е заличен. Въпреки това комисията счита, че в периода, в който и двата домейна са съществували, са били налице предпоставки за въвеждане в заблуждение.
Ответното дружество не отрича, че е регистрирало посочения домейн, копиращ изцяло наименованието на "Атаро Клима", негов утвърден конкурент от 15 години на съответния пазар.
КЗК приема, че регистрирането на домейн с подобно наименование от страна на ответника е направено умишлено и с цел извличането на облаги от наложилия се имидж на "Атаро Клима".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg