EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК глоби Белла България с 217 хил.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК глоби Белла България с 217 хил.лв.

mail10:47 | 07.04.2010прегледи 1766 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 36, ал. 3 от ЗЗК от страна на «Белла България» АД и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 217  680 лв.
Производството е образувано по самосезиране на КЗК по повод промоционална игра под надслов: «Стягайте багажа за LEKI пътешествия».
Според рекламното съобщение всяка седмица от 2 ноември до 13 декември 2009 г. всеки, изпратил уникален код в скреч зона върху опаковката на шпекови колбаси LEKI, може да участва в раздаването на 4 самолетни уикенд екскурзии за двама до Париж, Лондон, Рим и Берлин. Също така в периода на играта могат да бъдат спечелени и 100 пътнически куфара «Самсонайт».
Законът забранява действия, които с непазарни елементи влияят на решението на потребителя дали да купи дадена стока или не, като се отклонява вниманието му от търговските свойства на продукта.
КЗК счита, че поведението на Белла България е нарушение на добросъвестната търговска практика и пазарните принципи, при което конкуренцията не е насочена към по-високото качество и конкурентни цени на предлаганите стоки/услуги, а цели привличане на клиенти по начини, несвързани търговските характеристики на предлаганите продукти.При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание периода на нарушението и реализирания оборот от страна на ответното дружество.


Тагове: глоба, КЗК, Белла
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg