EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кери и Лавров не се споразумяха за Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кери и Лавров не се споразумяха за Сирия

mail08:44 | 05.09.2016прегледи 1377 коментарикоментари 0


Американският държавен секретар Джон Кери се е срещнал днес с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на срещата на Г-20 в китайския град Ханчжоу, съобщи високопоставен представител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс.
Двамата са обсъдили конфликта в Сирия, но не са постигнали никакво споразумение по въпроса заради продължаващите различия в позициите им, каза дипломатът.

Същевременно, германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин разговаряха късно снощи близо два часа на четири очи в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Китай, предаде ДПА.
Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза, че основните теми са били гражданската война в Сирия, особено катастрофалната хуманитарна криза в Алепо, и ситуацията в Източна Украйна.
Меркел и Путин са обсъждали как да продължат прилагането на мерките, договорени миналата година в Минск, каза Зайберт, без да даде подробности.
Споразумение за спиране на огъня между проруските сепаратисти и украинските сили бе сключено в Минск през февруари 2015 г., но много точки от мирния план още не са приложени.

Путин: Нестабилността в Близкия изток превърна района в плацдарм за международния тероризъм

Предизвиканата отвън нестабилност в Близкия изток превърна района в плацдарм за международния тероризъм, заплашващ всички страни, включително Русия. Това заяви днес президентът на РФ Владимир Путин на неформална среща на лидерите на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в китайския град Ханчжоу, където се провежда срещата на върха на Г20. Путин подчерта, че предизвиканите отвън граждански войни и разпадане на държавните структури в Ирак, Либия и Йемен са превърнали близкоизточния регион в пространство на хаоса и плацдарм за международния тероризъм, който предизвиква безпокойство у всички, а също и неконтролируеми вълни на миграция. Експанзията на терористичната групировка Ислямска държава и обединяването под нейните знамена на екстремисти от всякакъв род се превърна в реално предизвикателство пред сигурността в това число за нашите страни, за Русия и за южните й граници, посочи Путин. По думите му конфликтният потенциал в света нараства и заради изострящите се противоречия между страните и неравномерното им развитие. „Виждаме, че в света се изострят противоречията, задълбочава се неравномерността в развитието на богатите и бедните страни, ожесточава се борбата за ресурси, за достъп до пазарите, контрол над транспортните артерии и на този фон расте конфликтният потенциал и се множат огнищата на напрежение“ – цитира ТАСС оценката на руския президент на ситуацията в света.

(БТА, БГНЕС)


Тагове: Сирия, Кери, Лавров
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg