EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кения се прицелва в пазара на суперхрани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кения се прицелва в пазара на суперхрани

mail12:04 | 09.04.2024прегледи 449 коментарикоментари 0


Кения обяви планове да използва мрежата си от коооперативи, за да засили позициите си като производител и износител на суперхрани на световния пазар, предаде Синхуа.

Правителството се насочва към реформи на веригата за устойчиво създаване на стройност в селското стопанство, включително осигуряване на достъп до световния пазар за кенийските фермери, отглеждащи авокадо, макадамия и боровинки, като се възползва от "дремещата" сила на кооперативните общности и микро, малките и средни предприятия на фона на нарастващото търсене на суперхрани, посочи правителствен представител. 

Кения е на пето място в света по износ на авокадо и лесно може да излезе на първа позиция, но само ако се спазват световните стандарти за отглеждане на растенията, проследимост и устойчивост, а всеки изнесен плод е "посланик" на репутацията  на страната, заяви Саймън Челугуи, държавен секретар в министерството на кооперативите, микро, малките и средните предприятия. 

По думите му властите са се насочили към световния пазар на суперхрани на стойност 171,8 млрд. долара като част от усилията си за трансформация на селското стопанство. 

Освен хранителните ползи, които носят, суперхраните спомагат и за подобряване на храносмилането, намаляване на глюкозата в кръвта, свеждане до минимум на възпаленията, понижаване на холестерола и предотвратяване на хронични здравословни проблеми като диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване.

По думите на Челугуи правителството ще възприеме подход на публично-частни партньорства с водещи производители, за да осигури крайно необходимия за фермерите, участващи в кооперативи, технически капацитет, наред с обучение, маркетинг и разширяване на услугите./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg