EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЕВР:Без руски газ сме изправени пред криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЕВР:Без руски газ сме изправени пред криза

mail08:10 | 20.07.2022прегледи 792 коментарикоментари 0


"Без руски газ сме изправени пред криза", каза председателят на КЕВР Станислав Тодоров в тв интервю. "Вече за съжаление проблемът не е на цена. Проблемът е ще има ли газ въобще и готова ли е Европа да поеме спирането на доставките от газ, ако Русия реши да спре изцяло доставките. Това, към което Европейският съюз се стреми, е в рамките на много кратко време да стане абсолютно независим.

Очевидно Русия използва доставките за газ като оръжие да принуди ЕС да се съгласи на техните условия по отношение на войната в Украйна и това е нещото, от което според мен, всички се страхуваха, че Русия няма спирачки. И качеството си на сигурен доставчик, за да постигне политическите си цели, Русия вече не се счита на световните пазари като сигурен доставчик, и то не се счита не само от България, но от всяко едно правителство в Европа", добави той.

Шефът на КЕВР обясни, че има опити да се реши проблемът с руския газ. "Дори днес на среща с гръцкия регулатор направихме някакви планове за някакви бъдещи дискусии около това дали терминалите за втечнен газ в Гърция могат да покрият минимума на потреблението на двете държави", обясни Тодоров.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg