EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КД Авиа с анулиран лиценз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КД Авиа с анулиран лиценз

mail14:31 | 14.09.2009прегледи 940 коментарикоментари 0


Руската Федерална агенция за въздушен транспорт Росавиация анулира лиценза на авиокомпания КД Авиа от днес, съобщи ИТАР-ТАСС.
На 1 септември КД Авиа прекрати продажбата на билети за своите полети, на 4 септември започна процедура по обявяване на фалит заради тежкото си финансово положение, а на 8 септември Федералната аеронавигационна служба на Русия Росаеронавигация прекрати обслужването на КД Авиа.
От 5 септември пътниците на авиокомпанията се превозват от други въздушни  превозвачи: руската Аерофлот и нейните дъщерни компании Трансаеро, ГТК Росия, Сибир, СкайЕкспрес и ЮТейр с билети на КД Авиа от летищата в Русия и в други страни. Те ще продължат да бъдат обслужвани до 29 октомври.
До тази сутрин по тази схема са били превозени над 7300 пътници с билети на КД Авиа.
Русият вицепремиер Сергей Иванов отбеляза, че Калининград няма да остане без въздушен превозвач. Губернаторът на областта Георгий Боос посочи, че Аерофлот ще създаде филиал в Калининград и ще остави там на база няколко самолета Airbus A320. Компанията вече има разрешителни за полети от Калининград до Москва и Санкт Петербург, а в момента се оформят разрешителните за други руски градове и за полети до Европа.
Сергей Иванов изтъкна, че министерството на транспорта си е извлякло поука и сега разполага с резерв от 5 милиарда рубли за решаване на подобни ситуации. Всички водещи авиокомпании вече са сключили споразумения за превоз на пътници на КД Авиа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215