EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Катар търси български специалисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Катар търси български специалисти

mail11:35 | 07.09.2017прегледи 9466 коментарикоментари 0


Катар иска да наеме висококвалифицирани български специалисти в областта на строителството за реализацията на инфраструктурни проекти в страната. Това стана ясно по време на срещата между министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на общините и околната среда на Катар  Мохамед Ал-Румейхи. Нанков бе в Катар за откриването на пристанище „Хамад“ . Арабската страна проявява и интерес към внос на българска земеделска продукция. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще организира посещение на български кметове в Катар за обмяна на опит и създаване на контакти за реализация на съвместни проекти, стана ясно още по време на срещата.

Пристанище „Хамад“  е един от най-значимите инфраструктурни проекти в Катар и се предвижда да бъде сред най-големите в района на Близкия изток. То е разположено на площ от 28,5 кв.км. Планираният му годишен капацитет е да достигне 7,5 млн. контейнера, 1,7 млн. тона товари и 1 млн.т. силозен капацитет. Разполага със складови пространства за 500 хил. автомобила, база за прием на живи животни и съпътстваща инфраструктура, отговаряща на най-високите световни стандарти, между които контролна кула с височина 110 м, най-съвременна товароподемна и транспортна техника, митническа зона с възможности за обработка на 5600 контейнера дневно и др. Изградена е и икономическа зона, която ще стимулира ръст  на износа от Катар на стоки, различни от нефт и природен газ, за да се насърчи развитието на преработвателните индустрии.

В кулоарите, след откриването на пристанището, министърът на регионалното развитие и благоустройството разговаря с Акбар Ал Бакер, главен изпълнителен директор на „Катар еъруейз“. Двамата изразиха задоволството си от функционирането на директната самолетна линия София-Доха.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg