EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Катар & Персийският залив търсят български храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Катар & Персийският залив търсят български храни

mail15:38 | 07.09.2015прегледи 1436 коментарикоментари 0


Държавата Катар предложи на България да бъде създадена съвместна компания- акционерно дружество, специализирана в областта на храните, съобщи МС. В дружеството се очаква да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании произвеждащи месо, плодове и зеленчуци. Условията по създаването на компанията ще бъдат предмет на обсъждане между двете страни през следващите два дни след посещението на катарската делегацията, която бе в София. Премиерът Борисов и министър Ал Хумейди се договориха да бъде създадена и комисия от правителствени представители на България и Катар, чиято цел ще бъде да задълбочи съвместното сътрудничество. Пред представителите на Държавата Катар, министър-председателят гарантира за високото качество и безопасността на българските храни, както и че производството им отговаря на всички европейски стандарти.
„В съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив има голям интерес към българската продукция“, посочи Мохамед Ахмед Алобейдли член на борда на директорите на Катарската търговска палата и Председател на Комитета по земеделие. Министър Ал Хумейди увери българския премиер, че Търговската палата на Катар ще бъде двигател за засилване на сътрудничеството и търговията между двете страни, както и че катарски фирми ще направият бързо проучване на българския пазар.
Очакват се и на днешните срещи между катарската делегация и представители на български фирми, производители на плодове, зеленчуци и агнешко месо да бъдат постигнати конкретни договорености.

 

 

 


Тагове: Катар, храни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg