EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Каскада "Горна Арда" се строи от ЕВН-НЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каскада "Горна Арда" се строи от ЕВН-НЕК

mail09:00 | 21.07.2011прегледи 1216 коментарикоментари 0


Националната електрическа компания (НЕК) и "ЕВН Австрия" ще си партнират при проектирането, изграждането и строителството на хидроенергийната каскада "Горна Арда", съобщиха от НЕК.
ЕВН придоби 30,1% от акциите на основаната през 1999 г. "Хидроенергийна компания Горна Арда" АД ("ХЕК Горна Арда"), притежавани досега от турската компания "Си Си Джи Иншаат Санайъ Ятъръм ве Туризъм А.Ш." (приемник на фирмата „Джейлан груп Иншаат Санаи Ятъръм ве Туризъм“). Останалите 69,9% от акциите са собственост на НЕК.
На проведеното днес общо събрание на "ХЕК Горна Арда" акционерите са решили, че компанията ще се управлява от надзорен и управителен съвет, като и двата органа ще имат по трима членове.
"ХЕК Горна Арда" ще проектира, строи и експлоатира едноименната каскада. Непосредствените задачи пред компанията са завършването на идейния проект и започването на процедура по оценка на въздействието върху околната среда.
Очаква се проектът да даде сериозен тласък на икономиката в региона и да спомогне за повишаване на нивото на заетост, се посочва в съобщението.

 


Тагове: НЕК, Горна Арда
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg