EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Карлсберг обяви иновации срещу пластмасата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Карлсберг обяви иновации срещу пластмасата

mail10:35 | 18.09.2018прегледи 2345 коментарикоментари 0


Пивоварната компания Карлсберг обяви поредица от иновации, чрез които ще бъдат намалени пластмасовите отпадъци в световен мащаб с повече от 1200 тона годишно - еквивалент на 60 милиона найлонови торби.

Първата промяна носи името Snap Pack и заменя вторичната пластмасова опаковка, използвана около шест кена в обикновена опаковка мултипак Карлсберг, с иновативна технология, която залепва кеновете заедно. Промяната, която се въвежда за първи път в световната бирена индустрия ще намали количеството пластмаса, използвана в традиционните опаковки, до 76%.                                          

След три години разработване, Snap Pack е само едно от устойчивите опаковъчни решения на Карлсберг, които са представени от компанията.

Другите подобрения са:

• Използване на сребърните мастила Cradle-to-Cradle CertifiedTM на етикетите на бутилките за подобряване на рециклируемостта

• Ново покритие върху стъклените бутилки за многократна употреба, с цел удължаване срока им на експлоатация и съответно намаляване на техния екологичен отпечатък

• Нови капачки, които премахват кислорода, за да запазят бирата по-свежа за по-дълго време

Иновациите представляват първата от поредицата подобрения за потребителите по програмата за устойчиво развитие на Карлсберг Груп „Заедно към нулевия отпечатък“, която включва амбициозната цел за постигане на нулев въглероден отпечатък и отпадъчни води. Първоначално те ще бъдат приложени върху марката Carlsberg.

Екипите за изследователска и развойна дейност на Карлсберг Груп работят в тясно сътрудничество с външни партньори, за да създадат решения, които ще имат значение както за потребителите, така и за климата.

За да ускори изпълнението на своите амбиции за устойчивост, Карлсберг обяви също стратегическо партньорство с Plastic Change, датска екологична организация, в допълнение към дългогодишния си диалог с WWF по устойчиви въпроси и въздействието върху околната среда и световните природни ресурси.

За да отпразнува старта на Snap Pack, Карлсберг представи своя собствена уникална версия на копенхагенската статуя на Малката русалка, направена изцяло от новите кутии за Snap Pack. Изградена с лепило, точно като опаковките Snap Pack, русалката е с височина три метра и е направена от 137 килограма пластмаса - точното количеството пластмаса, което Карлсберг ще премахва всеки час (или общо 1200 тона годишно), благодарение на Snap Pack.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157