EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Капсули за пътници & товари планира Абу Даби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Капсули за пътници & товари планира Абу Даби

mail17:40 | 26.10.2018прегледи 1094 коментарикоментари 0


Американската компания Хиперлуп транспорт текнолъджис (Hyperloop Transport Technologies) планира да започне през Q3 на 2019 година изграждане на свръхбърза линия като част от транспортната система на Абу Даби, съобщи Ройтерс. 

Технологията хиперлуп използва магнитно поле за придвижване на капсули с пътници или товари през тръби, в които е създаден вакуум, със скорост до 1200 км в час. Предлага се технологията, която все още не се използва за търговски цели, да замени съществуваща железопътна инфраструктура. 

Хиперлуп транспорт текнолъджис съобщи в изявление, че компанията за дизайн и машиностроене Дар Ал-Хандасах (Dar Al-Handasah) е инвестирала в нея и ще бъде водещ дизайнер на проекта в Абу Даби. 

Размерът на инвестицията не бе обявен. 

Американската фирма подписа договор с държавната компания от Абу Даби Алдар пропъртис (Aldar Properties) през април за построяване на 10-километрова линия край границата с Дубай. По-рано тя сключи контракт и с общинските власти да проучи дали е изпълнимо свързването на Абу Даби с град Ал Айн, разположен на границата с Оман. 

Съседният Дубай подкрепя конкурентната Върджин Хиперлуп уан (Virgin Hyperloop One), в която инвеститор е милиардерът Ричард Брансън, за построяване на футуристичната транспортна система.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg