EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Капризи на бежанците и в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Капризи на бежанците и в Германия

mail10:30 | 10.09.2015прегледи 1518 коментарикоментари 0


Полицията в Шлезвиг-Холщайн съобщава, че бежанците отказват да бъдат настанени в северната германска провинция, пише баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung. Силите на реда отново са спрели влак с мигранти, пътуващи за Копенхаген, и са им предложили да ги настанят в местен приемен център. Повечето от тях обаче са отказали и са решили да продължат пътя си към скандинавското кралство Швеция, независимо, че мнозинството от пътниците не е разполагало с документи.
За да достигнат крайната си точка бежанците трябва да преминат през Дания, която за разлика от северния си съсед води рестриктивна политика по отношение на лицата, търсещи убежище. Тази седмица в скандинавската държава влезе в сила реформа, съгласно която помощите, отпускани за бежанците, ще бъдат намалени наполовина до 800 евро месечно, които при това ще бъдат обложени с данък.
Дания не участва в общата европейска политика в областта на бежанците, но се нарежда на пето място в ЕС по прием на търсещи убежище. Разграничаването на Копенхаген от Брюксел по отношение на разрешаването на мигрантската криза може да послужи като индикация за задълбочилото се през последните месеци отчуждение на датчаните от ЕС. Съединените щати са готови да увеличат догодина квотата си за приемане на бежанци с 5000 души, съобщи Асошиейтед прес.
Държавният секретар Джон Кери казал вчера на закрито заседание на конгресмени в Капитолия, че САЩ ще увеличат квотата за приемане на бежанци от 70 000 до 75 000. Част от тях ще бъдат от Сирия, съобщиха официални източници.
След срещата Кери заяви, че САЩ ще увеличат броя на бежанците, които са готови да приемат, но не каза конкретно число.
Според Държавния департамент от началото на гражданската война в Сирия САЩ са приели около 1500 бежанци, а още 300 се очакват до октомври, съобщи Ройтерс.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg