EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Канцерогени на работното място + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Канцерогени на работното място + видео

mail17:10 | 27.10.2017прегледи 20992 коментарикоментари 0


Действащите нормативи, уреждащи лимитите на канцерогени и мутагени на работното място са отпреди над 10 години. Парламентът иска работниците да бъдат по-добре защитени, затова осъвременява нормативите, които ще включат повече предизвикващи рак химични агенти, налага по-строги лимити на някои субстанции и задължава излагащите се на облъчване работници да бъдат под медицинско наблюдение през целия им живот.

Ракът е на първо място сред причините за смъртни случаи, свързани с работата в ЕС, като над 20 милиона работници в ЕС са изложени на опасни елементи.

Причиняващите ракови заболявания вещества може да са навсякъде: във въздуха, в стените, в работното облекло, в машините – т.е. на много работни места. Може да се каже в почти всички сектори, но строителството е секторът, който най-често се споменава. В различните промишлени сектори. В сектора на услугите.

ЕП осъвременява нормативите за по-добра защита на работниците от излагане на вредни химични агенти. В Европа всяка година се произвеждат 33 млн. тона канцерогени, мутагени и други токсини. 11 нови химикали са добавени към списъка с веществата, за които се прилагат гранични стойности на експозиция. По-строги ограничения ще бъдат наложени спрямо някои елементи. А изложените на агентите работници трябва да се подлагат на медицинско наблюдение през целия живот. Работодателите трябва да оценяват рисковете на работното място и да вземат превантивни мерки.

Човек не трябва да умира заради професията си. Трябва да ходи с удоволствие на работа. Не трябва да поема риск и да има опасност да загуби живота си. Парламентът също призовава Комисията да включи в бъдещи мерки веществата, застрашаващи репродуктивната способност.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157