EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Кандидат-кметове & градове към момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кандидат-кметове & градове към момента

mail11:50 | 31.07.2015прегледи 10170 коментарикоментари 0


EconomyNews.bg

Управляващата партия ГЕРБ и опозиционната БСП вече обявиха имената на своите кандидати за местните избори през есента. Ето кои са те в някои от основните български градове.
zoom_sss
Настоящите градоначалници на София, Бургас и Кюстендил Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Петър Паунов ще се борят за трети мандат. Впрочем ГЕРБ реши да подкрепи за трети път и кмета на Плевен Димитър Стойков. За втори мандат на изборите отиват кметът на Варна Иван Портних, на Благоевград – Атанас Камбитов, на Смолян – Николай Мелемов, на Велико Търново- Даниел Панов, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Русе- Пламен Стоилов. Всички те са подкрепени от ГЕРБ. БСП ще застане за втори път зад кандидатурата на сегашния кмет на Видин Герго Гергов, който миналата година бе привлечен като обвиняем за престъпление по служба, а впоследствие върнат на поста.
Целта на ГЕРБ е да има поне 100 кмета и 1700 общински съветници след вота тази есен. От своя страна, БСП обяви, че е отворена за диалог с всички леви формации, като междувременно прие „Политически изисквания и механизъм за оценяване дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и коалиция и за издигане на кметове и общински съветници от "БСП лява България".
Любопитен момент от предстоящите избори е, че една емблематична фигура – кметът на Каварна Цонко Цонев, отказа да се кандидатира за четвърти мандат и след 12 години управление заяви, че е време градът да бъде поет от жена.
Изборите са на 25 октомври 2015 г. и втори тур на 1 ноември 2015 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820