EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Каналите на Венеция пресъхнаха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каналите на Венеция пресъхнаха

mail18:45 | 23.02.2023прегледи 905 коментарикоментари 0


Нивото на водата в каналите на Венеция падна с повече от половин метър от нормалното поради липсата на валежи, установения антициклон, съобщава Reuters.

Движението на гондоли, както и на кораби на службите за спешна помощ, по някои от тях се оказа невъзможно.

Сушата в северните райони на Италия продължава от няколко месеца. Обемът на снега в Алпите е намалял с 53%, водните запаси на реките - с над 60%, съобщи екологичната организация Legambiente.

Според експерт от Националния изследователски център, Масимилиано Паски са необходими поне 50 дни валежи, за да се възстанови хидробалансът.

По, най-дългата река в Италия, която тече от Алпите на северозапад до Адриатика, има 61% по-малко вода от нормалното по това време на годината, се добавя в изявление.

Миналият юли Италия обяви извънредно положение за районите около река По, която представлява приблизително една трета от селскостопанската продукция на страната и претърпя най-лошата суша от 70 години.

„Ние сме в ситуация на воден дефицит, който се натрупва от зимата на 2020-2021 г.“, каза експертът по климата Масимилиано Паски от италианския научноизследователски институт CNR, цитиран от всекидневника Corriere della Sera.

Наводненията бяха смятани за основен проблем на Венеция. Най-силният удар на стихията беше отбелязан през 2019 г., щетите от него надхвърлиха 1 милиард евро (1,1 милиарда долара).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg