EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Камерън критикува бюрокрацията на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Камерън критикува бюрокрацията на ЕС

mail15:00 | 23.10.2013прегледи 461 коментарикоментари 0


Разпоредбите на ЕС задушават икономическия растеж и струват на континента милиарди евро, се посочва в доклад, подкрепен от британското правителство, информира Ройтерс. Британският премиер Дейвид Камерън се надява документът да подкрепи неговите доводи за реформа на съюза. Камерън предложи този доклад за европейската бюрокрация през юни, отговаряйки на британските евроскептици, които се  оплакват, че правилата на 28-членния съюз често са дребнави, пречат и са скъпи за прилагане. "Често, правилата на ЕС са пречка за компаниите," посочи Камерън. Има много прости и практични начини за намаляване на бюрокрацията в ЕС и възможност компаниите в Европа да спестят десетки милиарди евро, допълни той.
В доклада е учреден от съвет, включващ шестима бизнес лидери и председателстван от държавния министър, отговарящ за бизнеса Майкъл Фалън. В него се отбелязва, че има много "безсмислени, тежащи и скъпи регулации". Съветът е изготвил над 30 препоръки в области като добива на шистов газ, лицензи за лекарства, ограничаване на часовете на труд, мерки за опазване на околната среда и платено майчинство.
Според бизнес лоби групи идеите биха опростили някои операции на компаниите, като ще им дадат възможност по-лесно да наемат и ще се насърчи инвестирането. Според синдикални лидери обаче това би подкопало правата на трудещите се. В отговор на британския доклад председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу заяви, че Брюксел е премахнал над 5000 закона и правила през последните пет години. Общите правила са изключително важни за правилното функциониране на единния пазар, но аз искам също така да гарантирам, че ЕС не се бърка там където не трябва, отбеляза Барозу.
Камерън ще представи своите аргументи за реформа на ЕС на срещата на европейските лидери.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg