EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Камериерката:Знам какво правя, Строс Кан има много пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Камериерката:Знам какво правя, Строс Кан има много пари

mail11:20 | 04.07.2011прегледи 696 коментарикоментари 0


По всяка вероятност ще се стигне до пълен обрат в делото за сексуално посегателство срещу бившия директор на Международния валутен фонд /МВФ/ Доминик Строс-Кан /ДСК/. Това пише в днешния си броя вестник "Ню Йорк пост".Изданието твърди, че е получило достоверна информация от полицията, която преобръща разследването. Обвиненията срещу Доминик Строс-Кан тръгнаха след твърденията на камериерката от хотел "Софител" Нафисату Диало, че е била изнасилена. Според последните данни от разследването обаче става ясно, че Диало е била част от голяма мрежа за сексуални услуги. Освен това воденият от нея начин на живот не отговарял на получаваните приходи като камериерка.
24 часа след избухването на скандала разследващите са засекли разговор на Нафисату Диало с един арестант, на който тя на много специфичен диалект от Гвинея казва следното: Не се безпокой. Знам какво правя. Този има много пари. Този разговор е бил преведен само преди три дни и полицията веднага поставя под въпрос твърденията на Диало. Разговорът на Диало е бил с наркодилър, който излежава присъдата си в затвора в Аризона. След като са получили превода от записа прокуратурата в Манхатън започва ново разследване, съобщава още изданието.
Съдът реши да освободи в петък Доминик Строс-Кан, но не и да прекрати делото срещу него за сексуални престъпления, които му костваха поста на управляващ директор на МВФ и съсипаха шансовете му да участва на президентските избори във Франция през 2012 г. На кратко съдебно заседание, което продължи само 10 минути в наказателния съд в Манхатън, прокурорът Сиръс Ванс поиска съдията да отмени домашния арест на Строс-Кан след разкритията, че има проблеми с достоверността на твърденията на тъжителката, 32-годишната гвинейска камериерка. Освен това съдът реши да отмени гаранцията от шест милиона долара, която му беше наложила. Но прокурорът отказа да прекрати делото, заявявайки, че то не е приключено. Следващото заседание е насрочено за 18 юли.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043