EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Калифорния забранява фракинга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Калифорния забранява фракинга

mail15:35 | 27.04.2021прегледи 609 коментарикоментари 0


Губернаторът на американския щат Калифорния Гавин Нюсъм каза днес, че ще спре всички нови разрешения за извършване на фракинг на територията на щата, считано от 2024 г., и ще използва правомощията си да поеме ръководството над петролната и газовата промишленост в годината, когато вероятно ще се изправи пред гласоподавателите на избори за предсрочното му освобождаване, предаде Асошиейтед прес.

Фракингът (съкратено от хидравлично разбиване) е процесът на извличане на нефт и газ от скали дълбоко под земната повърхност. Той дава малка част от годишната продукция на нефт и газ в Калифорния, но природозащитници отдавна настояват за забраната му заради вредните му ефекти върху околната среда и здравето на хората.

Ако този ход бъде успешен, Калифорния ще стане най-големият произвеждащ нефт щат, забранил фракинга.

Нюсъм обаче се е насочил към още по-голяма цел - слагане край на цялото производство на нефт в щата до 2045 г. Той поиска от щатските регулаторни органи да изготвят план за осъществяването на тази цел.

Миналата година Нюсъм нареди на щатските регулатори да забранят продажбата в Калифорния на нови коли, задвижвани с бензин, от 2035 г. нататък./business.dir.bg

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg