EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Калина Илиева начело на ДФ "Земеделие"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Калина Илиева начело на ДФ "Земеделие"

mail15:30 | 19.08.2009прегледи 2842 коментарикоментари 0


Това бе решено от Управителния съвет на ДФ „Земеделие” след приключването на събеседването с кандидатите за поста, подали документи по процедурата, стартирана от УС на ДФЗ миналата седмица. След подбора на кандидатите, изборът бе съгласуван и одобрен от министър-председателя Бойко Борисов, каквото е изискването на Закона за подпомагане на земеделските производители, на който се базира дейността на ДФ „Земеделие”.
Държавен фонд „Земеделие” има и двама нови заместник-изпълнителни директори. Светослав Симеонов и д-р Драгомир Господинов ще подпомагат дейността на новия изпълнителен директор, като досега действащите заместник-изпълнителни директори – Емил Дърев, Георги Желев, Николай Маринов, Исай Пешев, Радослав Иванов бяха освободени от длъжност.
Управителният съвет възложи на новия директор да подготви промени в Устройствения правилник на ДФ „Земеделие”, така че да бъде оптимизирана структурата на фонда и броят на заместник-изпълнителните директори да бъде намален.
Калина Иванова Илиева е родена през 1980 г. в гр. София.
Завършила е висшето си образование - магистър по икономически отношения и комуникации в Университета за Техника и икономика в Берлин, Германия.
До 2007 г. е участвала в множество проекти, включително и ръководител на проект “Световната икономическа интеграция и бедността- Анализ и иновативни социални продукти” към Deutsche Bank Research.
След завръщането си в България от януари 2008 г. работи в ДФЗ-Агенция САПАРД, а през юли 2008 г. е поканена да участва в екипа,  разработил Плана за действие по САПАРД, с чието изпълнение програмата беше удължена от ЕК с една година.
До момента Калина Илиева е била представител на ДФ “Земеделие” в “Специализираното звено на ВКП за борба с измами при усвояването на средства от европейските фондове”, както и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и ОЛАФ.
За заслугите си при организиране и координиране на работата на отделните административни звена в борбата със злоупотреби с европейските фондове в сферата на земеделието, Илиева получава  множество референции от различни правоохранителни органи, включително и от Генералния директор на ОЛАФ Франц Херман Брюнер.           


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1974