EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Калашников строи танкери за зърно?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Калашников строи танкери за зърно?

mail17:30 | 23.11.2017прегледи 9547 коментарикоментари 0


Руският концерн „Калашников" е решил да се заеме с превоз на зърно, съобщава агенция Фокус. За целта компанията ще построи осем товарни кораба и ще създаде свой оператор - „Волго-Донска товарна компания". Експертите смятат, че това може да засили позициите на компанията на фона на ръста на износа на земеделска продукция и дефицита на морски терминали, пише „Коммерсант".

За намеренията на „Калашников" да се заеме с организацията на товарни превози към Волжко-Каспийския, Азовско-Черноморския и Средиземноморския басейн съобщи източник на компанията. Планира се строежа на осем товарни кораба с товароносимост до 7000 тона до 2022 г. Генералният директор на „Калашников* Алексей Криворучко отбелязва, че корабостроителният отдел на концерна „има сериозен опит в производството на морски и речни съдове". „Проектът ще помогне на земеделците да увеличат съществено износа си", смята той.

За строителството на новите кораби е избран добър момент - средната възраст на корабите в Южна Русия е 35-40 години. „След пет години, когато корабите ще бъдат пуснати по вода, около една трета от действащите собственици на съдове може да излязат от пазара", смята генералният директор на компанията „Глогос проект" Константин Криневич .

Според експерта Надежда Малишева от „ПортНюз" на пазара се наблюдава дефицит на товарни кораби. Руското правителство провежда политика по развитие на вътрешните водни пътища, което предоставя „оптимални" условия за плановете на „Калашников".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg