EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Калашников" с нов генерален директор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Калашников" с нов генерален директор

mail17:45 | 03.02.2014прегледи 826 коментарикоментари 0


За генерален директор на оръжейния концерн Калашников бе назначен Алексей Криворучко, който е един от новите акционери в компанията, съобщи пресслужбата на руската държавна корпорация Ростех, цитирана от ИТАР-ТАСС.
На 30 януари надзорният съвет на Ростех одобри за генерален директор на концерна Калашников неговия нов акционер Алексей Криворучко. Той пое задълженията си на 31 януари, се посочва в съобщението на компанията.
Криворучко влезе в съвета на директорите на концерна през септември 2013 година, когато ръководството на Ростех прие решение да предаде 49 процента от акциите на Калашников на частни инвеститори. Според сделката Криворучко заедно с президента и съсобственик на Трансмашхолдинг Андрей Бокарев ще внесат в уставния капитал на концерна 2,5 милиарда рубли собствени и заемни средства, които ще бъдат използвани за погасяване на дълговете и изплащане на кредити, както и за развитие на предприятието.
Контролният пакет от акциите на концерна след приключването на сделката, която в момента е в заключителен етап, ще остане в Ростех.

Криворучко ще излезе от оперативното управление на железопътния превозвач Аероекспрес, чийто генерален директор бе досега, но ще остане в съвета на директорите както на това дружество, така и на други компании и по-конкретно ЦППК и Трансмашхолдинг, работещи в сферата на производството на оръжие, се уточнява в съобщението на Ростех.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg