EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Калашников изненада света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Калашников изненада света

mail11:37 | 27.08.2018прегледи 885 коментарикоментари 0


"Калашников" поднесе изненада: оръжейният концерн представи първия си електромобил, с който иска да бъде конкурент на пионерите от "Тесла". Руското возило е с дързък дизайн - и предизвика както хвалби, така и подигравки.

Светлосиньо возило в стил ретро - на изложение в Москва руският оръжеен концерн „Калашников" представи първия си електромобил. Компанията-производител твърди, че моделът на име CV-1 може да изминава 350 километра с едно зареждане на акумулатора. Не толкова конкретни са сведенията за цената на електромобила. Неясно остава също така кога ще влезе в продажба.

"Супер-автомобил"

Производителят на най-известното автоматично оръжие в света говори без излишна скромност за „супер-автомобил", който щял да нареди концерна рамо до рамо с пионерите от "Тесла". От "Калашников" искат точно това - да бъдат възприемани като сериозен конкурент на "Тесла".

Що се отнася до дизайна, CV-1 доста прилича на един съветски автомобил от 1970-години, наричан ИЖ-Комби (по името на завода в Ижевск - бел.ред.). Светлосиният цвят, огромната правоъгълна решетка на бронята и дръжките на вратите в стил ретро предизвикаха обаче смесени реакции.

ИЖ-Комби или ИЖ-Зомби?

В социалните мрежи могат да бъдат прочетени всякакви коментари и определения - от „Кибер-пънк" до „ИЖ-Зомби". А някои юзъри отправят доста саркастични реплики относно амбициите на „Калашников" да навлезе в производството на електромобили: „Вашите танкове са супер, но щеше да е по-добре, ако не се бяхте захващали с леки коли", гласи един от коментарите на Фейсбук-страницата на концерна.

Това не е първият изненадващ опит на „Калашников" да навлезе в непознати води. Наскоро концернът представи модна колекция. Има дори чадъри и калъфи за смартфони с логото на „Калашников"./Дойче Веле


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg