EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво ще работят студентите в Германия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво ще работят студентите в Германия?

mail17:15 | 23.01.2020прегледи 1036 коментарикоментари 0


Българските студенти ще могат и през тази година да трупат професионален опит през лятото в Германия. Вече стартира приемът на документи, като до 14 февруари 2020 г. могат да се подават заявления по образец в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение (в т.ч. клон/филиал), в което студентите се обучават. Ваканционната заетост е по договореност между Агенцията по заетостта и Федералната агенция по труда в Кьолн.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс на обучение. Задължително условие е да имат добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

В заявлението си кандидатите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 години, като езиков изпит няма да бъде полаган. Трябва да посочат още, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се упоменават точните ѝ начална и крайна дата), както и че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите следва да предоставят и попълнено уверение за студент по образец, заверено от висшето училище, в което се обучават.

Документите на избраните за ваканционна заетост студенти ще бъдат подадени от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093