EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво свърши МРРБ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво свърши МРРБ?

mail15:45 | 29.10.2012прегледи 729 коментарикоментари 0


Пуснатите в експлоатация 82 км от АМ „Тракия“ и рехабилитираните 543 км от републиканската пътна мрежа на обща стойност 346 млн. лв. е напредък в сферата на пътната инфраструктура, това коментира регионалният министър Лиляна Павлова при представяне на свършеното от МРРБ през 2012 година. Напредък е защото именно тези дейности са вход в изграждането на ЛОТ-ове 1 и 4 на АМ „Струма“, както и двата ЛОТ-а на АМ „Марица“.
Още от направеното през годината са: пуснатите в експлоатация Южната дъга на Софийския околовръстен път, стартът на изграждането на западната дъга и продължението на АМ „Люлин“.
Със строителството на северната тангента на София се свързват трите магистрали „Хемус“, „Тракия“ и „Люлин“.
Като добро постижение министър Павлова определи договорените 90% от бюджета на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и допълни, че до края на годината те трябва да достигнат 95%. Тя съобщи, че досега са сключени 966 договора, плащанията по които са в размер на 878 млн. лв. Предизвикателството, което седи пред нас сега, е успешното завършване на започнатите проекти от този програмен период, така че да можем да договорим повече средства за следващия, каза регионалният министър.
Според нея е важно до края на следващата година да бъде създадена нова, по-добра среда за децата в неравностойно положение, които сега живеят в домовете за социални грижи. Това ще стане възможно с изпълнението на сключените 62 договора за деинституционализация на социални структури, предлагащи услуги за деца в риск на стойност 104 млн. лв..
Към днешна дата има подадени 117 заявления, а експертите на министерството са провели над 400 консултации със заинтересовани да участват в проекта за обновяване на многофамилни жилищни сгради. Очаква се следващата седмица да бъдат одобрени нови, чието реализиране предстои да започне.
Над 8000 са проверките на обекти, извършени от Дирекцията за национален строителен контрол за деветмесечието на годината, отчете министър Павлова. Тя уточни, че са издадени над 2300 акта за нарушения, а наложените глоби са за над 1 млн. лв. Приключи премахването на всички 190 незаконни обекта по Черноморието, както и незаконни постройки около язовирите, съобщи министър Павлова.
Над 1 млн. лв. са наложените санкции и на стопаните на морски плажове. Те са в резултат от извършените над 400 проверки през тази година с цел осигуряване на свободен достъп и добро обслужване на гражданите, отчете министър Павлова.
Тя определи като успешна и работата на ГД „ГРАО“, която потвърди безпристрастно и в кратки срокове над 500 хил. подписа в подписката за организиране на референдум за развитие на атомна енергетика в страната.

 


Тагове: МРРБ, дейности
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159