EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво правите с рекламните брошури?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво правите с рекламните брошури?

mail14:04 | 21.07.2015прегледи 5912 коментарикоментари 0


Какво точно правите с брошурите на търговските вериги, които получавате в пощенските си кутии? Използвам ги за пазаруване, са казали 20.7% от българите, анкетирани през юни от агенция Focus в рамките на проучванетоLeaflet Research Study. Годишното изследване LeReS се провежда от агенцията в десет държави с цел да анализира подробно употребата и значението на промоционалните брошури. Тазгодишното издание е първото, проведено онлайн. В България са интервюирани 500 души.

На същия въпрос - какво точно правите с брошурите, 54.7% са казали, че ги преглеждат внимателно, и 21.5% - че ги прелистват. Едва 3% от запитаните са заявили, че не ги използват. В тези рамки 2.6% ги изхвърлят, без да ги погледнат, а 0.5% ги дават на други хора.

На въпроса как използват брошурите - по различните търговски канали, 59% от запитаните са отговорили, че конкретно брошурите на хранителните магазини използват за пазаруване.

Най-промотирани при храните са пресните продукти, и по-точно категориите "месо/месни продукти", следвани от "захарни/шоколадови изделия/снаксове" и "млечни продукти". Интересен е фактът, че на въпрос кои оферти са най-привлекателни и атрактивни респондентите са посочили на първо място "плодове и зеленчуци", каза Роналд Луисер, изпълнителен директор и партньор във FOCUS Research SouthEast. Не са малко и хората, които предпочитат офертите за "почистващи препарати" и "козметика".

На база тазгодишното изследване LeReS може да се заключи, че онлайн анкетираните желаят да получават отпечатани брошури. От запитаните 77% са заявили, че предпочитат хартиените брошури на хранителните магазини пред дигитални. При това в тези си предпочитания анкетираните малко се различават по пол и възраст.

Бих разглеждал брошура на хранителен магазин онлайн - на настолен компютър, лаптоп или през мобилен телефон, са казали едва 25% от хората на възраст до 34 години, 20% от 35 до 54 години и 23% над 55 години. Всичко това означава, че онлайн, разбира се, играе роля. Все още обаче потребителите предпочитат да държат принтирана брошура, която могат да разлистват и да си отбелязват.

Сред другите въпроси в проучването са: Кой вид медия ви мотивира за пазаруване? Кой получава брошурите? Кои брошури? Кой е най-предпочитаният формат брошура? Колко страници трябва да има идеалната брошура? Какво всъщност трябва да е съдържанието на брошурата?

За допълнителна информация за проучването можете да се обърнете към българския офис на агенция Focus. www.focusmr.com
Източник: Регал


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg