EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво показа проверката на плажове?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво показа проверката на плажове?

mail16:00 | 12.02.2013прегледи 395 коментарикоментари 0


По нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова беше извършен цялостен анализ на дейността на наемателите на плажовете, отдадени от МРРБ, по повод предоставяните услуги на посетителите. Основание за това беше личното наблюдение на министъра в част от проверките през летен сезон 2012. Две бяха основните цели на анализа:
1. Да набележи мерки за осигуряване на максималното обезопасяване на морските плажове по повод опазване на живота и здравето на техните посетители
2. Да предложи мерки за извършване на ефективен контрол върху задълженията на наемателите.

В резултат от изводите в анализа са изготвени допълнителни споразумения към всички сключени от МРРБ договори за наем. Целта на споразуменията е да се прецизира организацията на текущия контрол на морските плажове по отношение на основните задължения на наемателите. Те са свързани с осигуряване на водноспасителната дейност и медицинското обслужване, обезопасяването на прилежащите водни площи и санитарно-хигиеното поддържане на плажовете. Предвижда се като съществено неизпълнение да се дефинират единствено липсата на спасителни постове и медицински пункт и липсата на необходимия персонал, като в тези случаи ще се налага неустойка в размер на годишната наемна цена липсата на елементи от задължителното оборудване на спасителните постове и медицинския пункт ще бъде основание за налагане на неустойка в размер на 5% от годишната наемна цена.
Със сключването на допълнителните споразумения:
o Ще се прецизира различната тежест на неизпълненията на задълженията.
o Ще се съкрати и периода между установяването, уведомяването и санкционирането на неизпълнени задължения от страна на наемателите.
o Ще се осъществи навременен последващ контрол за проследяване на изпълнението на указанията дадени от страна на МРРБ на наемателите.
Предвид гореизложеното на 19 февруари 2013 г. в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се състои среща с всички наематели за подписване на допълнителни споразумения, по действащите договори за наем./МРРБ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg