EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какво обещава Меркел за трети мандат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво обещава Меркел за трети мандат

mail17:30 | 24.06.2013прегледи 565 коментарикоментари 0


Консервативната партия на германския канцлер Ангела Меркел прие предизборната си програма за парламентарните избори в страната на 22 септември, предаде Франс прес. Християндемократическият съюз (ХДС) увери, че няма да повиши данъците и че бюджетните икономии остават приоритет, в контраст с платформите на основните опозиционни сили, социалдемократите и Зелените. Сред предизборните обещания на управляващата партия фигурират увеличаване на семейните помощи, повишаване на
пенсиите на майките, глава на семейство, и нов метод за изчисляване на подоходния данък, който трябва да облагодетелства постепенно семействата с деца.
Символ на бюджетните икономии в Европа, германският канцлер предложи "фискални подаръци" за десетки милиарди евро. Очаква се обаче предизборната кампания на ХДС да бъде съсредоточена върху самата личност на Ангела Меркел, която се радва на рекордно висока популярност и е напълно възможно да спечели трети пореден 4-годишен мандат на поста. Една карикатура в Германия обобщава програмата на консерваторите с лозунга "М-Е-Р-К-Е-Л".

Смятана за най-влиятелната жена на планетата, 58-годишната Меркел не изглежда изхабена от властта, въпреки че ръководи най-голямата икономика в Европа от близо 8 години.
Последните проучвания на общественото мнение в Германия обаче отреждат равни резултати за управляващата коалиция на консерваторите и либералите и опозиционния блок между социалдемократите и Зелените. Християндемократическият съюз на Меркел и нейната сестринска партия в Бавария, Християнсоциалният съюз (ХСС), одобриха вчера
130-страничната програма, озаглавена "Заедно за успеха на Германия". Предвидено е тя да бъде представена официално днес на съвместния конгрес на ХДС и ХСС в столицата Берлин.
 


Тагове: Меркел, мандат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg