EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво направи ЕС за европейците през 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво направи ЕС за европейците през 2009

mail11:33 | 04.01.2010прегледи 4155 коментарикоментари 0


Европейският съюз присъства в ежедневието на европейците, дори ако те не винаги осъзнават това. Съюзът се опитва да отговори на техните опасения като граждани, потребители и работещи, пише на станицата на ЕС.
2009 бе белязана от последиците от финансовата криза. ЕС работеше с всички сили за ограничаване на тяхното въздействие в Европа, благодарение на план за възстановяване, целящ запазване на заетостта и спестяванията.
Бяха взети и многобройни мерки за защита на потребителите. Така например, в областта на мобилните телефони, изпращането на SMS и входящите и изходящи обаждания, когато клиентът се намира в друга европейска страна, вече са по-евтини.

ЕС проведе мащабна проверка на сайтовете за продажба по интернет на електронни изделия и самолетни билети и ги задължи да спазват правата на потребителите. При покупката на самолетен билет например, тези сайтове трябва да посочат допълнителните разходи - като такса за използване на кредитната карта - в самото начало на трансакцията, и в никакъв случай не могат да ги прибавят след това към цената на резервацията.

Съюзът бе активен и в областта на екологията. По-специално бяха въведени нови правила за ограничаване на емисиите на вредни изпарения от бензиностанциите, както и за употребата на пестициди.
ЕС е в челните редици и в борбата срещу изменението на климата. Бяха приети серия мерки за ограничаване на потреблението на енергия от използвани в ежедневието уреди като електрическите крушки с нажежаема жичка, които постепенно ще бъдат заменени от икономични крушки. Очаква се тези мерки да доведат до намаляване с повече от 12 % на годишното потребление на електрическа енергия в ЕС до 2020 г.

Действията на ЕС в областта на солидарността бяха многобройни. Съюзът отпусна помощ от 500 млн. евро на Италия, за да помогне на региона Абруцо, пострадал от земетресение през април 2009 г. И накрая, ЕС остава най-големият донор на помощи за развитие в света, борещ се активно срещу бедността и глада.

 

Снимка: European Community


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4114