АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Какво консумираме у нас?



През четвъртото тримесечие на 2020 г. потреблението на основни хранителни продукти средно на лице от домакинство се променя в сравнение със същото тримесечие на 2019 г., както следва по данни на НСИ:
• Увеличава се потреблението на: плодове - от 12.8 на 13.6 кг, прясно мляко - от 4.4 на 4.9 л, картофи - от 6.8 на 7.1 кг, кисело мляко - 7.0 на 7.2 кг, и месо - от 9.4 на 9.5 килограма.
• Намалява потреблението на: захар - от 1.8 на 1.6 кг, хляб и тестени изделия - от 20.6 на 20.5 кг, зеленчуци - от 16.8 на 16.7 кг, месни произведения - от 3.6 на 3.5 кг, и олио - от 3.1 на 3.0 литра.
• Без промяна остава потреблението на сирене, яйца и зрял фасул.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg