EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво дишаме всеки ден /видео/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво дишаме всеки ден /видео/

mail06:00 | 22.09.2015прегледи 13056 коментарикоментари 0


Фините прахови частици представляват всекидневна невидима заплаха, която е сред причинители на респираторни заболявания. Това е посланието на новото видео „Пушек”, което „Грийнпийс”-България пусна. „Пушек“ цели да провокира интереса на зрителите да научат повече за вредите от горенето на въглища и възможните енергийни решения.

Видеото е реализирано със съдействието и подкрепата на група професионалисти. Творческата идея и сценарият за видеото са разработени от Радомир Иванов, Петър Пачолов и Петър Кесерджиев. Заснемането и реализацията е осъществено от Beardfrost Productions - режисьор на клипа е Александър Кристанов, оператор – Стоил Димитров.

„Пушек“ е част от кампанията „Бъдеще без въглища“, която „Грийнпийс“-България активно води повече от четири години. Целта на кампанията е да запознае обществеността със сериозните вреди, които добивът и горенето на въглища, нанасят върху здравето на хората и околната среда. Въглищата, които се горят в ТЕЦ за производството на електроенергия, замърсяват въздуха, водите и почвите. В резултат, през последните години България е на челни места по замърсен въздух в Европа по показатели като фини прахови частици и серен оксид.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg