EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какви ще са данъците за коли?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви ще са данъците за коли?

mail13:11 | 10.10.2018прегледи 660 коментарикоментари 0


Увеличение от 9 лева данък за кола, купена през 1994 г., не е голямо, коментира новината, че данъкът за автомобили на 15-20 години се вдига с 30%, а на такива над 20 г. - с 50% Цветелина Цанева от Съюза на вносителите на автомобили пред Би Ти Ви. Купувайки си кола, ние трябва да знаем, че си купуваме ангажимент и голяма отговорност. Данъкът обаче е несравнимо по-нисък като сума, ако го сравним например с парите, които даваме за смяна на летните гуми със зимни.

С 20% данък започваме да стимулираме закупуването на по-нови автомобили , а и да се грижим за екологията, коментира инж. Емил Панечв, председател на Съюза на автомобилистите в България.

Навсякъде в Европа се плаща повече, ако автомобилът е стар, коментираха още експертите. Аргумент против е, че никой не вижда къде отиват парите от тези данъци.

Новата мярка с данъците цели да стимулира подмяната на автомобилния парк с по-нови и по-чисти коли, коментира инж. Панчев, но не трябва да забравяме старите автобуси и товарните автомобили, които са основни замърсители на въздуха.


Тагове: данъци, коли
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg