EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Какви са свободните места на трудовите борси?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви са свободните места на трудовите борси?

mail09:10 | 14.06.2019прегледи 645 коментарикоментари 0


Близо 870 свободни работни места представиха 159 работодатели на 15 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през май. 1173 търсещи работа лица се включиха в директните срещи с бизнеса, за да намерят по-бързо своя шанс за трудова реализация. Агенцията по заетостта проведе майските трудови борси в градовете Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Своге, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана.

Една специализирана трудова борса за продължително безработни организира през май бюрото по труда в Своге. В срещата се включиха 11 работодатели, които обявиха 69 свободни работни места. Набират се работници за длъжности в производствената сфера. 83 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

14 общи трудови борси проведоха бюрата по труда в Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана. 148 работодатели обявиха 799 свободни работни места, като представиха своите изисквания за заемане на предложените позиции.

Търсят се работници и специалисти за длъжности с различна квалификация в областта на услугите и производството – технолог по студена обработка на метали; работник за сглобяване на детайли; машинен оператор на металообработващи машини; заварчик; шлосер; монтажник на електрически елементи; машинен оператор за навиване на бобина; сервитьор; продавач-консултант; кредитен консултант; работник за консервиране; шофьор на товарен автомобил; работник в хранително-вкусовата промишленост; опаковач и монтажник на пластмасови изделия; машинен оператор за изпридане на конци и прежди; работник в кухня; работник в строителството; охранител; стругар; чертожник КМД; общ работник; работник за сглобяване на детайли; пълнач; контрольор; специалист за администриране на персонал; шофьор с категория „В” и категория „С”; монтажник на електронни елементи; монтьор на производствено оборудване; медицинска сестра; спасител; работник в селското стопанство; пътен работник; работник в каучуковото производство; отчетник на кредити; шивач; оператор на металообработващи машини; готвач; полевъден работник; барман; пакетировач; работник за прахово покритие; стругар/фрезист; технолог; служител в търговска верига и др. Презентирани бяха и свободни длъжности в Българската армия. 1090 търсещи работа се запознаха по-подробно с предложените свободни работни места и разговаряха лично с работодателите.

В края на месеца Агенцията по заетостта се включи със собствен щанд и презентация и в трудова борса за търсещи и получили международна закрила лица, организирана в София от Върховния комисариат за бежанците към ООН. Борсата предостави възможност на работодатели от цяла България да се срещнат с участници от бежанската общност в страната, които активно търсят работа, както и да бъдат информирани за правото на труд на лица от тази група. Те получиха полезни съвети във връзка с наемането и осигуряването на дългосрочна и устойчива заетост на бежанци и обсъдиха с тях своите нужди, очаквания и предложения. Пред присъстващите 8 работодатели и 57 представители на бежанската общност експертите от Агенцията по заетостта представиха услугите на бюрата по труда, насочени към целевата група, като обърнаха особено внимание на Програмата за заетост и обучение на бежанци.

През юни 2019 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 5 трудови борси.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3883