EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Какви пътни строежи предстоят в София?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви пътни строежи предстоят в София?

mail07:15 | 23.10.2020прегледи 701 коментарикоментари 0


На работна среща, инициирана от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), представителите на Столична община –  Здравко Здравков, главен архитект, Кристиан Кръстев, зам.- кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, и Ангел Джоргов, зам.- кмет по направление „Обществено строителство“, представиха планове за развитието на транспортната инфраструктура на ключови места в столицата.

Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните дейности по северната скоростна тангента, бул. „Рожен“, трети градски ринг на метрото, разширението на бул. „Филип Кутев“ и връзката с бул. „Тодор Каблешков“. Арх. Здравков очаква отчуждителните процедури да завършат в средата на следващата година и да стартира работата по разширението на бул. „Филип Кутев“.

Според Кристиан Кръстев изпълнението на това разширение е от изключителна важност, тъй като бившата индустриална зона „Хладилника“ днес е един от най-активно развиващите се райони на София.

Ангел Джоргов представи приоритетите за развитието на трети метродиаметър, негово финансиране и изграждане и връзката с наземния транспорт в града. Очаква се процедурите по одобрение да приключат в средата на следващата година и строежът да стартира. Това е една от зоните, в които са концентрирани много офис сгради, търговски център и много жилища. Положително бяха оценени усилията на общината да обоснове изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

Арх. Здравков представи новите функционалности на дигиталната платформа NAG.mobile, която предоставя достъп до всички административни актове, свързани с конкретните имоти в столицата, и подобрява прозрачността в работата на Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ).

„Радваме се, че отново срещаме разбиране от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развитието на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите основни бизнес зони в София – зона „Хладилника“, бул. „Цариградско шосе“, зоната около „Бизнес парк София“. Готови сме да инвестираме в подобрение на общинската транспортна инфраструктура съвместно с общината“, отбеляза Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg