EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какви промени ще има в ЗСПЗЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви промени ще има в ЗСПЗЗ

mail17:10 | 09.02.2024прегледи 586 коментарикоментари 0


В Министерство на земеделието и храните (МЗХ) се проведе трето заседание на Консултативния съвет по поземлени отношения. Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обяви пред участниците, че се очаква да бъдат взети решения по окончателните текстове на законопроекта на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

"Отправната точка, от която тръгнахме да правим промени, е да бъдат приоритетно подкрепени местни земеделски производители на плодове и зеленчуци, трайни насаждения, както и животновъди", каза още министърът. 

Участниците обсъдиха работния вариант на проекта в частта "Ползване на земеделските земи", раздели "Споразумения за масиви за ползване по чл. 37в от ЗСПЗЗ"; "Споразумения за масиви за ползване по чл. 37ж от ЗСПЗЗ"; "Разпределение на пасища, мери и ливади по чл. 37и от ЗСПЗЗ"; "Провеждане на търгове за отдаване под наем или аренда на обработваеми земи от ДПФ по реда на чл. 24а от ЗСПЗЗ", както и правилника за прилагането му.

Всички решения на Съвета се взеха с мнозинство от две трети от членовете. Участниците в заседанието се обединиха, че проблемите, които се обсъждат са изключително важни, и е необходимо да се проведе следващо заседание, на което да продължи обсъждането. Следващата сесия на Консултативния съвет ще се състои на 12 февруари, понеделник, в сградата на МЗХ. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg