EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какви промени се предлагат в ЗДДС?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви промени се предлагат в ЗДДС?

mail10:32 | 17.01.2013прегледи 1777 коментарикоментари 0


Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), като със заключителните разпоредби на законопроекта се предлагат изменения и допълнение в Закона за корпоративното подоходно облагане и в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
Създават се ясни разпоредби и се прецизират текстовете с цел елиминиране на двойно предоставяне на едни и същи данни на НАП от доставчици и получатели на течни горива. Въвеждат се изключения за лицата, които предават данни на НАП чрез дистанционна връзка с фискалните устройства, да не предават същите данни и по Интернет, както и данните, за които НАП ще получава информация по служебен ред от Агенция "Митници".

От задължението да подават данни на НАП по Интернет се освобождават крайните потребители - получатели по доставки на течни горива
Друго облекчение за бизнеса е предложението да отпадне задължението за регистрация на сервизните фирми, обслужващи фискалните устройства и интегрираните автоматизирани системи за управление на търговската дейност, в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Регистърът на сервизните фирми ще се води от Българският институт по метрология.
Предложенията за промени са свързани и с усъвършенстване на разпоредбите, регламентиращи задълженията на лицата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства и интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност. Предложенията ще доведат до намаляване разходите на бизнеса по отчитане продажбите в търговските обекти, както и ще създадат правна сигурност за данъчно задължените лица използващи съвременни компютърни системи за управление на търговската дейност.
Предвижда се предложените със законопроекта промени да влязaт в сила от 1 април 2013 година.

Проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност и мотивите към него може да видите тук.

 

 

 


Тагове: промени, ЗДДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg