EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Каква работа се предлага в Силистра?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каква работа се предлага в Силистра?

mail14:32 | 03.04.2019прегледи 756 коментарикоментари 0


Трудова борса по проект "Национална EURES мрежа" е проведена в Силистра от Дирекция "Бюро по труда", съобщиха от дирекцията. Основната цел на борсата е да се стимулира активността на търсещите работа, да се организират преки срещи с работодатели с цел подобряване възможностите за намиране на работа.

В борсата са участвали активно 13 фирми, които са обявили 75 свободни работни места.

Фирмите "Дунав" АД, "Водно строителство - Силистра" АД, ЗММ "Стомана" АД, "Хром" АД, "Пиксел 16" ООД и "Унитрейд" ООД са представили възможности за работа на обекти в Силистра за шивачи, кроячи, строителни работници, машинни оператори, бояджии на метални изделия, заварчици, продавачи, общи работници.

За сезонна заетост предложения са направили фирмите "Сандроуз Холидейз" ЕООД, "Сънитравел" ЕООД и "Интернационал" АД, които имат обявени 39 свободни работни места за сервитьори, бармани, камериери, администратори в хотел, готвачи и помощник-готвачи, работници в кухня, обслужващи бюфет, общи работници, сладкари, спасители.

Служители от Военно окръжие - Силистра са представили възможностите за кандидатстване за длъжности на военна служба. Представители на Русенския университет "Ангел Кънчев", филиал Силистра, са участвали с информация за задочни и дистанционни обучения, които са подходящи за търсещите допълнителна квалификация. От местния офис на фирма "Про Солюшън" ЕООД са представили възможности за работа в производствени дейности в Чехия.

На трудовата борса са присъствали 275 търсещи работа, проявили интерес към сезонна заетост за работа в сферата на туризма и към офертите за работа в страни от Европейския съюз. За работа в чужбина консултация са получили 181 търсещи работа, посетили щанда на EURES.

Равнището на безработица в Силистренско през февруари е 12.6 на сто при 13 на сто през предходния месец, показва справка от Регионалната служба по заетостта в Русе. В сравнение с февруари миналата година равнището на безработица е по-ниско с 1.2 процентни пункта.

В трите бюра по труда в Силистра, Тутракан и Дулово са регистрирани 5743 безработни. Най-високо е равнището на безработица в Кайнарджанската община на Силистренска област - 32.6 на сто, а най-ниско - в Силистренската община - 7 на сто. Продължително безработните с престой на борсата над 1 година са 2328 - 40.5 на сто от всички регистрирани безработни в областта. По професионален признак регистрираните безработни без специалност са 59 на сто, с работнически професии - 28 на сто, специалисти - 13 на сто. От общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование - 53 на сто. Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 години - 45 на сто от всички регистрирани./БТА

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg