EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как ще усетят потребителите отстъпката за газа?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще усетят потребителите отстъпката за газа?

mail10:20 | 16.11.2012прегледи 599 коментарикоментари 1


Получават се над 20% намаление, ако сравняваме базата през януари 2012 година с това, което ще се получи на 1 януари 2013 година ориентировъчно. Все още има 45 дни, в които цифрите ще се изменят всеки ден, макар че няма опасения нещо драстично да се случи, но България и българският пазар са прекалено малки, за да влияят на международните пазари на петрола затова не бих искал да се ангажирам с нещо конкретно. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов в предаването "Преди всички".

Искам да разсея точно тази заблуда, че става въпрос за отстъпка. Става въпрос за договаряне на едни условия, които ще доведат до по-ниско заплащане на природния газ, който закупуваме от Русия и ето в това се корени и успехът на тези разговори и подписването на този нов договор – самите условия по покупката на този газ са по-благоприятни и оттам вече се получава тази разлика между цената, която би била на 1 януари 2012 година спрямо 1 януари 2013 година, ако нищо не беше променено, обясни Гогов.
На въпрос дали са реалистични очакванията да се достигне до 20% намаление на цената на природния газ: До 20% не е реално да се очаква, защото и потребителите и всички останали, в последните 9 месеца, ползват намаление от близо 11% спрямо това, което реално показват данните на ценообразуването, но при всички положения намаление ще има и то ще е такова, че да позволи на топлофикационните дружества да сменят цената на услугата си.
Уловки в договора с "Газпром" няма, но има изисквания за по-голяма дисциплина и това е нещо, което ние и нашите потребители трябва да започнем да работим, защото всички са свикнали да има един буфер в лицето на "Булгаргаз", а за всички останали да остава положителното, каза още изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов.
Снимка: Архив


 
Коментари
 
бай Петър - 16-11-2012 г. 10:36:49

"Искам да разсея точно тази заблуда, че става въпрос за отстъпка." Това отговаря на въпроса, повдигнат в заглавието.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg